den svenska skolan

okej. här kommer det. nu har det gått för långt. vem är du att tro att du är nåt. alla har sin världsbild men tänk om din är fel!?
att använda eller användas. att gå på en skola för att använda sig av den för att ta sig till ett mål man har. eller att gå på en skola och utnyttjas för att falla in i systemet och bli en oreflekterande del av det.
puss på er.

en riktig hjälte

hitta sin skit.
att hitta skiten
tänk dig att du hela tiden har letat efter nånting som du vet att du inte kan hitta
att du letar efter nånting som du inte kan hitta
jag hittar ofta på saker som jag inte behöver
det blir som att göra saker ingen vill höra
det blir som att hitta på att kalla det ord
det blir att leka iväg med tankande bilder
det gör sig inte i tv. det gör sig inte i radio. det gör sig inte i text. det gör sig inte i bild. det gör sig inte i liv.
min skit är små små glimtar av vad jag egentligen vill hålla på med.
jag ser dom väldigt sällan men letar efter dom nästan hela tiden. det är ofta när jag inte letar som dom är där. helt plötsligt. står och ler mot mig. dom tycker att det inte är så jävla svårt när jag väl är där men jag tycker att det svåra inte är dom som är problemet svårigheten ligger inte i att formulera sig i text korrekt svårigheterna ligger i att fantisera sig indirekt.
ut i världen och se dig om. som yngling ska man ha ont, göra dumma saker, men alltid tänka över dom. tror jag..

kasse som statussymbol

i dagens samhälle finns många sätt att visa var man hör hemma. genom att välja kläderna du bär och sakerna du pratar om väljer du, medvetet eller omedvetet, att förknippas med vissa sammanhang. vissa köper ekologiskt, andra sminkar corpse paint.

ämnet för dagen är kassar. främst en viss typ av kassar alt. påsar. nämligen de du kan tillgodogöra dig i samband med köp i kapitalismens skrytbyggen, då också i mindre skrytsamma byggen. hur som haver barnen kär så är dessa olika förpackningsfenomen kopplade till ett visst märke, som har en särskild marknadsföring bakom sig och därför förknippas med noggrant utvalda saker, moraliska förhållningssätt, levnadssätt etc.

säg att jag en dag ska ha med mig lite mer än vanligt, och således behöver någonting att bära detta i. som att jag idag skulle kånka min grupps plisserade tyger till dampen. oavsett om jag går på högstadiet eller ska hålla ett föredrag om vänsterradikala män genom historien( män män män bla bla bla) så väljer jag vad jag vill bli förknippad med. valet i kvalet. vill jag bli förknippad med konsum? med vetskapen att alla i dals långed handlar på konsum så ser jag inte det som en optimal indikator av min särart, som jag oundvikligt måste uppvisa för alla eventuellt förbipasserande. eh.. väljer jag istället den plastkasse som jag fick när jag handlade alkohol på systemet? då den förenar i en annan anda än konsumkassen så är det möjligtvis ett bättre val, men den är för liten, så den går bort. jag frågar tillslut olle om jag kan låna en pappkasse som står i köket; " ah visst den ä från en av gävles coolare affärer, lite dyrare ". fett tänker jag och traskar gladeligen iväg med en lite annorlunda kasse med sidenbandshandtag  fullt införstådd med att den kommer att få mig att framstå som aningen mer exklusiv än kreti och pleti.


adjö

en och annan tanke om natten.

den frihet som jag känt under lovet har börjat avta. det känns verkligen som att synfältet återgår till dals långeds världsfrånvända navelpillarutsikt så fort jag kommer tillbaka. jag kände det starkast idag. en tydlig skillnad. idag var malin i skolan. jag märker att jag känner mig mer hämmad och mindre initiativrik, ja det är samma sak, när hon är med, men också tillsammans med andra människor, bitvis. jag kände att jag ville träffa nya människor som ger mig det utrymme och den frihet som jag behöver, som motsvarar nånting inom mig.

malmöheten var en positiv del, vad jag gör spelar mest roll för mig.
nytt uttryck i min värld, it-girl alt. it-boy. jaja. delar av mig vill vara en it-boy, delar av mig vill verkligen inte det, med överallt snacka med alla va på alla ställen göra coola saker ha en fixiecykel och va rätt.

jag förstod helt plötsligt varför många människor inte fortsätter vara snygga efterhand, man hittar andra värde och intressen i sitt liv. man hittar nånting man tycker är kul och intressant och ger sig hän. man kan fortfarande vara snygg och att bry sig om utseendet är såklart viktigt, men viktigare är att bry sig om sig själv. sitt inre.

gud är en dj, det här är min kyrka, det är här jag läker mina sår.


iallafall. allt som säljs är fult och ointressant, antingen av ekonomiska eller designmässiga skäl.

fuuuuult. väldigt många plagg är som alla andra plagg. finns så otroligt många smycken som ser ut exakt som alla andra smycken och är tråkiga och tafatta jag vill ha nånting nytt. jag vill inte lukta parfym för att veta vem jag är jag vill arbeta vidare och hitta vägar bort från allt vi ser idag. FRUKTANSVÄRT OCH TRÅKIGT

torrt. oftast dyrt men på ett eller annat sätt ofullständigt.

då är frågan vilken väg jag ska gå.


väljen väg, och se dig segra.

åkte från långed den 18 väntade ute i sammanlagt två timmar det var tretton minusgrader gjorde ett fint mönster i snön med en pinne var i oslo hos linda kallt tittade på eddie izzard åkte hem hennes föräldrar körde i en bil intressant att se familjeförhållanden kontrastrikt sen vimmerby ont i armgåden efter allt snöbollande. min familj är viktig, mina vänner är viktiga, min frihet är viktig, tankemässig, själslig och social frihet. för helvette. kontentan av min resa.

för fan haka inte upp dig på vad de andra gör och att malin tar plats strunta i det och gör DIN GREJ olle för du kan den. och du vet den. det är sant. jag vet vad jag vill. säg det till anita också för tusan.

fota kolla småsaker på docka gå loss läsa sitta på bibblan och kolla grejjer fan TA IN VÄRLDEN olle göre. de blir brrra.