Hässja

kära resedagbok. jag befinner mig nu på grimslövs folkhögskola. jag sitter i bildsalen. mångt och mycket händer i mitt liv just nu. jag blev lite paff häromnyssens. fick ett sms av martin att dom hade bakat bullar och att det fanns en över till mig. åkte dit på kickbiken och mycket riktigt där stog martin i köket och hade sparat en bulle till mig. lisa och elin satt utanför. så frågade jag om man fick någonting till bullen. han undrade vad det skulle vara. och jag ironisk, sarkastisk och otydlig som jag är säger att "lite hångel skulle va gott", varpå han närmar sig mig och böjer ned huvudet. varpå jag vänder mitt bortåt och sen vet jag inte riktigt. men nåt hångel blev det inte. jag är nog fortfarande lite chockad. en väldigt konstig situation. han är en väldigt fin kille. och väldigt öppen, på alla sätt och vis. men jag vet inte riktigt om jag är lika frisläppt, jag väljer vilka jag hånglar med. nog sagt om den saken. det kan gro vidare. det var en väldigt god bulle. och jag har kommit till rätta med mitt Balance-projekt. ska börja såga lite i vinklarna imorgon så får vi se vad det tar fart i för något.

jag ska använda mig av lambda. intressant tycker jag allt. väldigt konstig konstant. i alla dess olika former och uttryck, visuella som intelektuella.

en bild av projekten på skolan just nu:

Huvudbonad 20/10
Hommage á Philip Treacy
Kreationer för huvudet till en speciell person, karaktär etc.
Metallplåt/tråd + textila material mm.

JAG 10/11
Broderade självporträtt 2-4 st, 7,5x7,5 cm
Olika sidor, fragment av mig
Fig/nonfig
Monteras mellan två plexiskivor

Balance 29/9
Hommage á Alexander Calder
Furuplanka 1m 2"x4" sågas limmas till storform, vitmålad
Någon, några delar kan vara lösa
Titel

Tänt va de här! 8/12
Liten, smart otraditionell värmeljushållare i smide för 1 st värmeljus
Stående för bord, golv
Max 20 cm råmatreal Fyrkant-, rund eller plattjärn
inspererad av välkända vardagssaker. Omvandlad( utseende, idé, karaktär, struktur mm.)
Titel: kopplad till insperationskällan

Önskebrunn 20/10
Förvaring av icke materiella önskningar
28 olika vävtekniker 14x 350 cm
Vitt Lingarn matt / blankt inslag
Flätas till stor korg
vik en svala, kasta i och önska....

Taktilt 9/12
Par i trä, att hållas i handen
En i vått, en i torrt virke
Två kontraster, form träslag, tyngd, striktur, mörkhet.
Presenteras på sockel med minst en handhyvlad yta.
Handverktyg, Ytbehandling, Olja, vax, såpa
Titel

som det ser ut nu. sen tillkommer såklart fler uppgifter, skissdagar, småprojekt, större projekt

och så vidare

händelsevis råkar jag vara sämre med bröder, jag önskar att dom var enklare..

jag fick min snygga telefon och min ipod stulen btw. nån på skolan. kl 2 på natten  och ingen vet nånting. har pratat me alla som finns på internatet. men jag har mina misstankar. skönt att jag inte är matriallist

det är en intressant tid jag lever i. det händer mycket hela tiden. jag önskar att det fanns fem timmar till på dygnet så att man hann med allting som man vill göra så att jag dessutom hade tid att pendla till linköping och sova hos astrid varje kväll. att bara hålla om den man älskar. somna och vakna tillsammans. jag vill bara vara nära den personen som jag känner så starkt för, som jag känner sådan ömhet inför. det finns ett ord på i. som jag inte tycks komma på. men nog är det väl så, att kärlek är en annorlunda kraft. skum grej helt enkelt. den är fina fisken. som en fin bakelse som man kan äta upp och känna sig mer uppfylld av, som att titta på den och ha den i sig. det är sant. titta på den du älskar och du känner att du har honom / henne i dig. om du inte känner att du får gensvar innifrån så har kärleken svalnat. då kan man sätta på fläkten under igen. den brukar slockna när man smider och har för lite kol. särskillt när man råkar dänga till den med hammaren eller tången. då får man vänta lite innan man slår på strömbrytaren igen. så att den hinner komma ifatt.. sedan kan man smida. och stålet blir varmt.

kära resedagbok. jag avslutar här dagens händelser och vi får se vart jag landar nästa gång jag hör av mig.

otillräckligt tillgänglig



konsthantverk och desig.
vad ska man säga..
jag tror inte att jag klarar av mig själv. det är mest det. jag tror att jag behöver mig själv, mer än vad astrid behöver mig. tyvärr.. raka rör, inget tjaffs.. rebel rebel. min mage e paj. min hjärna e paj. min kropp e paj. ja vill inte pajja mitt hjärta också. då har jag ju inget kvar. jag vill inte pajja nån annans hjärta heller.. särskillt inte den som jag tycker om mest i världen..
shit pommes jag börjar på folkis två timmars bilresa bort.. om fyrtiofem minuter. magnus o dom e sena.. jag slängde ihop lite scones på fem min. dom kommer om fem.. eller nu ungefär.. bara för att.. usch. vad är jag? vem är jag? vad vill jag? jävla skitgrej dedär med livet..
oredigerat inlägg.. det spelar ingen roll vilken färg man har på huden. det viktiga är att man har samma färg på hjärtat.